Elounda Bay Palace
Elounda Bay Palace
Elounda Bay Palace
Elounda Bay Palace
Επικοινωνία με Τμήματα Κρατήσεων +30 28410 67000

Κρατήσεις Δωματίων
Τηλ: + 30 28410 63513 / 63538
Φαξ: +30 28410 41783
e-mail: reservationsbay@eloundabay.gr

Honored Program
Τηλ: + 30 28410 63512
Φαξ: +30 28410 41783
e-mail: honored@eloundabay.gr

Κρατήσεις Group
Τηλ: +30 28410 63515 / 63460
Φαξ: +30 28410 41373
e-mail: mice@eloundabeach.gr

Μενου Chenot Bio-Light

Ελαφρύ και νόστιμο φαγητό, παρασκευασμένο με τη χρήση υγιεινών τεχνικών και πρωτοποριακών μεθόδων μαγειρικής, ώστε να διατηρεί τις διατροφικές ιδιότητες των συστατικών του.

 

Μαγειρική Bio-light
Τι είναι η Μαγειρική Bio-light;

Η μαγειρική Bio-Light σχετίζεται με την επιλογή, την προετοιμασία και την επεξεργασία μίας ευρείας ποικιλίας τροφίμων, ώστε να δημιουργηθούν υγιή, θρεπτικά, σωστά ισορροπημένα και νόστιμα γεύματα. Η μαγειρική Bio-light είναι ένας διατροφικός τρόπος ζωής που προάγει την καθημερινή γνώση του υγιούς φαγητού, αναπτύσσει υγιέστερες, θρεπτικές συνήθειες και επίσης γίνεται έναυσμα για απώλεια βάρους και διατήρηση της απώλειάς του. Περιλαμβάνει 3 γεύματα.

Στη Δίαιτα Bio-light, η γενική ιδέα είναι η «διαχωρισμένη διατροφή», κατά την οποία οι υδατάνθρακες σε μορφή μη επεξεργασμένων δημητριακών περιλαμβάνονται στο πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, ενώ οι ζωικές πρωτεΐνες καταναλώνονται στο δείπνο. Το δείπνο πάντα περιλαμβάνει ζεστό γεύμα, ώστε να βοηθήσει τα πεπτικά όργανα. Στο τέλος κάθε γεύματος συνιστάται ένα ζεστό ρόφημα (τσάι).

 

  • Φρούτα περιλαμβάνονται στο πρωινό, πριν από τα γεύματα και είναι επίσης μία καλή επιλογή για σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Σας συνιστούμε την αποφυγή κατανάλωσης φρούτων μετά τα γεύματα, ώστε να αποφευχθούν οι διαδικασίες ζύμωσης.
  • Λαχανικά καταναλώνονται δύο φορές την ημέρα (μεσημεριανό γεύμα και δείπνο), κατά προτίμηση ωμά λαχανικά και σαλάτα για το μεσημεριανό γεύμα και μαγειρεμένα λαχανικά για δείπνο.
  • Υδατάνθρακες υπάρχουν σε μορφή μη επεξεργασμένων δημητριακών και περιλαμβάνονται στο πρωινό και στο μεσημεριανό γεύμα
  • Ζωικές πρωτεΐνες καταναλώνονται στο δείπνο
  • Τυροκομικά προϊόντα και αυγά προσφέρονται κατ’ επιλογή στις ανάγκες του πελάτη, αλλά δεν συνιστώνται
  • Τα γεύματα είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη διαμόρφωσης (διαμορφώνουν ένα σχετικά αργό ρυθμό αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και μια μέτρια αύξηση στην απόκριση της γλυκόζης του αίματος)
  • Τα γεύματα είναι αλκαλικής διαμόρφωσης, χωρίς να εξαιρούν συγκεκριμένες οικογένειες τροφών
  • Τα γεύματα μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία για τη μείωση δημιουργίας υποπροϊόντος που μπορεί να είναι καρκινογόνο και επίσης μπορεί να προκαλέσει σωματική φλεγμονή και βλάβη
  • Όλες οι ζωικές πρωτεΐνες μαρινάρονται για περαιτέρω προστασία της τροφής από τη θερμοκρασία μαγειρέματος και τη δημιουργία οξύτητας

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Υποδοχή του Spa.

 

Επιλογή συστατικών

  • ευρεία ποικιλία τροφών σε όλες τις ομάδες τροφών
  • υγιεινά και μη επεξεργασμένα
  • κατά προτίμηση, βιολογικά προϊόντα
  • λαχανικά και φρούτα
  • σύνθετοι υδατάνθρακες
  • ψάρια, κοτόπουλο, κόκκινο κρέας και τυροκομικά προϊόντα
  • μειωμένη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών
  • μειωμένη ποσότητα ιονισμένου άλατος/νατρίου

 

Παρασκευή και επεξεργασία

  • γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη διαμόρφωσης
  • αλκαλική διαμόρφωση: εκκίνηση του γεύματος με φρούτα (αλκαλικά), σαλάτα (αλκαλικά) και στη συνέχεια περισσότερα όξινα (πρωτεΐνη)
  • μείωση δημιουργίας γλυκοτοξινών στα γεύματα με τη χρήση χαμηλής θερμοκρασίας, κατά προτίμηση υγρού μαγειρέματος μετά το μαρινάρισμα με όξινα συστατικά, όπως χυμός λεμονιού και ξίδι. χρήση άπαχου κρέατος
  • χρήση άπαχου κρέατος, διαχωρισμός απλών σακχάρων και αποφυγή καραμελοποίησης πρωτεϊνών. Ίδια διαδικασία μαγειρέματος όπως παραπάνω

 

Παρουσίαση

  • χρώμα, γεύση, θερμοκρασία και οσμή είναι άκρως σημαντικά κατά την παραλαβή από τον πελάτη
  • παρουσίαση του φαγητού σε παράλληλο πρότυπο με αυτό του Merano
  • εξαιρετική υπηρεσία παράδοσης

Βραβεια

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
*