Elounda Bay Palace
Elounda Bay Palace
Elounda Bay Palace
Elounda Bay Palace
Επικοινωνία με Τμήματα Κρατήσεων +30 28410 67000

Κρατήσεις Δωματίων
Τηλ: + 30 28410 63513 / 63538
Φαξ: +30 28410 41783
e-mail: reservationsbay@eloundabay.gr

Honored Program
Τηλ: + 30 28410 63512
Φαξ: +30 28410 41783
e-mail: honored@eloundabay.gr

Κρατήσεις Group
Τηλ: +30 28410 63515 / 63460
Φαξ: +30 28410 41373
e-mail: mice@eloundabeach.gr

Πολιτιστικη Κρητη

Πολιτιστική Κρήτη 

 • Θαυμάστε το παγκοσμίως γνωστό, αρχαίο Ανάκτορο της Κνωσού και τους μινωικούς θησαυρούς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (5 ώρες)
 • Επισκεφτείτε το παραδοσιακό ψαροχώρι Μόχλος και τον αρχαιολογικό χώρο Γουρνιών (4-5 ώρες)
 • Επισκεφτείτε το γραφικό χωριό Κριτσά & την βυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς Κεράς (23 ώρες)
 • Συνδυάστε τα αξιοθέατα με την πολυτέλεια με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων συνοδευόμενη από μια επίσκεψη στα άλλα δύο θέρετρα της εταιρίας μας (Kernos Beach &Kalimera Kriti) και απολαύσετε ένα απεριτίφ στο περίφημο  εστιατόριο-σπήλαιο «Σπήλια» (3-4 ώρες)
 • Επισκεφτείτε το παραδοσιακό χωριών των Αρχανών (5 ώρες)
 • Μάθετε περισσότερα για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον συγγραφέα του «Αλέξανδρος Ζορμπάς» και του «Ο Τελευταίος Πειρασμός» με μια επίσκεψη στο μουσείο στο χωριό Μυρτιά που έχει αφιερωθεί στην ζωή και το έργο του (5 ώρες)
 • Επισκεφτείτε το Μουσείο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης του Ξενοδοχείου

 

Σπιναλόγκα

Το γνωστότερο από τα νησάκια της Κρήτης, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του μυθιστορήματος της Victoria Hislop «Το νησί». Ένα πέτρινο φρούριο βρίσκεται πάνω στον βράχο στη βορειοδυτική είσοδο του κόλπου της Ελούντας. Το κάστρο χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας χρησιμοποιώντας οικοδομικό υλικού από ένα ήδη τότε υπάρχων αρχαίο φρούριο. Ιδρύθηκε το 1579 από τον Ενετό Luca Michiel, όπως φαίνεται από την επιγραφή πάνω από την κύρια είσοδο. Το φρούριο ήταν μέρος της οργάνωσης της άμυνας της Κρήτης, ιδιαίτερα ενάντια στην επέκταση των Τούρκων και τις επιδρομές των πειρατών.

Μετά την ήττα των Ενετών, παρέδωσαν το υπόλοιπο της Κρήτης στους Τούρκους, αλλά μόνο η Σπιναλόγκα παρέμεινε έξω από τον έλεγχό τους. Από το 1669 μέχρι το 1715, το νησάκι υπήρξε καταφύγιο για τους Ενετούς, τους Χαΐνηδες και τους φυγάδες. Στη συνέχεια μέχρι το 1903, η Σπιναλόγκα ήταν κατοικημένη σχεδόν αποκλειστικά από μουσουλμάνους και όταν οι τελευταίοι κάτοικοι έφυγαν, το νησί μετατράπηκε σε αποικία λεπρών με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η υγειονομική αυτή επιχείρηση ολοκληρώθηκε το 1957, και από τότε έχει παραμείνει ακατοίκητη στο έλεος του χρόνου μέχρι πρόσφατα, όταν η αποκατάσταση των κτιρίων της ξεκίνησε. Ένα ένα τα δημόσια κτίρια, τα σπίτια και οι φράχτες που αποκαθίστανται. Με τον τρόπο αυτό αναζωογονείται η ιστορία του νησιού και γιορτάζεται η εκπληκτική ομορφιά του φρουρίου, του ίδιου του νησιού και του συνόλου του τοπίου.

 

Ανακάλυψη ενός Νησιού

... Με πολυτελή αυτοκίνητα και σοφέρ:

 • Ανακαλύψτε το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Κουρνά και της γειτονικής περιοχής (8 ώρες).
 • Επισκεφτείτε τα περίχωρα της Ελούντας, το χωριό Καρύδι & το Μοναστήρι της Αρετής (2-3).
 • Απολαύστε την ομορφιά των κρητικών βουνών, επισκεφτείτε το Οροπέδιο Λασιθίου και το σπήλαιο Δικτέον, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ψυχρό (5 ώρες).
 • Εξερευνήστε το ανατολικό άκρο της Κρήτης με μια επίσκεψη στο Μοναστήρι Τοπλού και την πόλη της Σητείας (8 ώρες).
 • Επισκεφτείτε το Ζαρό, ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη (7 ώρες).
 • Επισκεφτείτε το Cretaquarium. Συναντήστε εκατοντάδες θαλάσσια είδη και χιλιάδες θαλάσσιους οργανισμούς. Αφήστε τη φυσική συμπεριφορά τους να σας γοητεύσει ενώ αποκαλύπτουν τη μεγάλη ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων, τις συνήθειες και τις ανάγκες του δικού τους κόσμου (2 ώρες).

Βραβεια

Εγγραφή στο Newsletter

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
*